Viña Tarapacá werd opgericht in 1874, aan de voet van het Andesgebergte. Hier worden wijnen gemaakt die een meer dan honderd jaar oude traditie vertegenwoordigen en tegelijk een eigentijdse elegantie reflecteren. De meeste wijngaarden zijn gelegen in Maipo Valley, de meest traditionele vallei in Chili, is tevens de kwalitatief beste vallei voor de productie van premium wijnen. een uniek ecosysteem zorgt voor ontwikkeling van wijnen van topkwaliteit, door zorgvuldige selectie van druiven van de juiste percelen worden wijnen verkregen van hoge kwaliteit met veel complexiteit en een goede balans.
De vergisting is in roestvrijstalen cuves (gedurende 10 dagen) bij een temperatuur tussen 25ºC en 28º C om de fruitigheid te behouden en zoveel mogelijk kleur, geur en smaak uit de schillen te onttrekken. 30% van de wijn rijpt 4 maanden op houten vaten om een goede structuur te krijgen.
De Sauvignon druiven worden zorgvuldig uitzocht en na de pluk worden ze gekneusd. Hierna volgt een “macaratie", een inweekproces waarbij het maximale aan geur en smaakstoffen uit de druivenschillen wordt onttrokken. De vergisting vindt plaats in roestvrijstalen cuves bij een temperatuur tussen 25ºC en 28ºC om de fruitigheid te behouden.
De Sauvignon is kruidig met groene appeltjes in de geur, frisse fruittonen in de smaak maar met een zachte afdronk, zeer aangenaam. Heerlijke zomerwijn op het terras of als aperitief.